کاتر واتر رینگ

اکسترودر با سیستم واتر رینگ

روش های برش و قطعه سازی مواد پس از مرحله اکستروژن همیشه قابل توجه صنعت بازیافت پلاستیک بوده است. به گونه ای که روش های متعددی برای اینکه کار طراحی و پیاده سازی شده است. زیرا یکی از مهم ترین مراحل در تولید گرانول با مزیت ها و کمیت های یکسان مرحله برش می باشد. از جهتی کاتر بایستی با سرعت خروجی مواد هماهنگ بوده تا اندازه های یکسانی با هم داشته باشند. در صنایع مختلف برای این مرحله راه کار های متعددی من جمله کاتر واتر رینگ و اکسترودر با سیستم واتر رینگ طراحی و اجرا شده است. در ادامه برخی از این روش ها را شرح خواهیم داد.

عملکرد کاتر واتر رینگ

کاتر واتر رینگ با استفاده از فشار و جریان گردشی آب در داخل استوانه ای از آب، مواد بریده شده توسط کاتر را به خارج از کاتر هدایت می کند. اما برای بعضی شاید سوال به وجود آید که چرا بایستی از فشار و حلقه آب استفاده شود. جواب اینجاست که دانه های گرانول در صورت خشکی یکجا جمع می شوند. برای هدایت به مرحله های بعدی می بایست طی جریان مشخصی از فضای کاتر خارج شوند. در غیر این صورت به یکجا انباشته شده و تلنبار می گردند. حتی این امر با وجود آب با فشار کم نیز گاهی اوقات رخ می دهد که نشانگر اهمیت وجود آب در فرآیند برش می باشد.

مزیت کاتر واتر رینگ زمانی مورد توجه قرار می گیرد که خروجی مواد از فیلتر با آب در حال گردش در ابتدا برخورد ندارد. سپس در زمان بریده شدن در داخل آب افتاده و حرکت می کند. اما این دستگاه برای کارایی و سهولت بیشتر در دو مدل ساخته شده است. معمولا در شناخت کلامی به آن کاتر آندر واتر گفته می شود. بین این دو مدل تفاوت اندکی وجود دارد که در پایین آن را شرح می دهیم.

کاتر آندر واتر

کاتر آندر واتر نیز از لحاظ کارایی کاملا شبیه به کاتر آندر واتر می باشد. اما از کاتر آندر واتر معمولا برای برشPP یا همان پلی پروپیلن استفاده می شود. ولی یک تفاوت کوچکی که آندر واتر داراست آن هم برخورد آب در ابتدای امر برش با گرانول می باشد. یعنی مواد پس از خروجی از فیلتر، مورد برخورد با فشار مستقیم آب هست.

 

منبع: google search

نوشته های اخیر

دسته بندی ها