پلاستیک در صنعت کشاورزی

 

در سال های اخیر، استفاده از پلاستیک در کشاورزی به کشاورزان کمک کرده است تا تولید محصولات زراعی خود را افزایش داده، کیفیت آن را بهبود بخشیده و اثرات زیست محیطی فعالیت هایشان را کاهش دهند. نه تنها پلاستیک این امکان را فراهم می‌کند که سبزیجات و میوه‌ها در هر فصلی کشت گردند، بلکه این محصولات معمولا از کیفیت بهتری نسبت به آن دسته که در زمین های باز، کشت شده‌اند، دارند.

 

 

طیف وسیعی از پلاستیک‌ها مانند پلی اورتان، پلی‌اتیلن (PE)، پلی‌‌پروپیلن (PP)، کوپلیمر اتیلن ونیل استات (EVA)، پی وی سی (PVC) و مواردی با مصارف کمتر مانند پلی کربنات (PC) و پلی متیل متاکریلات (PMMA) در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. فواید استفاده از  پلاستیک ها به شرح ذیل می باشد:

 

 

  • راهکارهای نو و پایدار:

به لطف استفاده از پلاستیک‌های مختلف در صنعت کشاورزی، می‌توان در مصرف آب صرفه جویی کرده و حتی کاشت محصولات زراعی را در مناطق کویری امکان پذیر نمود. لوله های آبیاری پلاستیکی از هدر رفتن آب و مواد معدنی جلوگیری می‌کند، می‌توان آب باران را در مخزن‌های ساخته شده از پلاستیک ذخیره کرد و همچنین نگهداری از محصولات زراعی در فضاهای بسته مانند گلخانه‌ها یا پوشاندن خاک با یک لایه نازک پلاستیک مصرف آفت کش‌ها و سموم را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، میزان انتشار آفت کش‌ها در اتمسفر به علت ثابت ماندن میزان آفت کش‌ها برروی کاورهای پلاستیکی یکسان می‌ماند.

 

 

  • فرصت های بازیافت و بازیابی:

در انتهای عمر مصرفی، پلاستیک های استفاده شده در صنعت  کشاورزی مانند کاورهای گلخانه‌ها را می‌توان بازیافت کرد. زمانی که پلاستیک ها از زمین  جمع آوری می‌گردد، قبل از آسیاب شدن، اکسترود شدن، تبدیل به گلوله شدن، شسته می‌شوند تا عاری از هرگونه شن، علوفه و آفت کش‌ها شوئد. سپس این مواد را می‌توان در مصارف دیگر مانند تولید مبلمان مختص فضای باز، مورد استفاده قرار داد. در مواردی که امکان بازیافت وجود ندارد، می‌توان از پلاستیک های استفاده شده در صنعت کشاورزی از طریق پروسه Co-combustion انرژی تولید کرد.

 

  • گلخانه‌ها:

گلخانه ها مانند واحد های مراقبت ویژه هستند. به لطف آن ها، گیاهان در معرض نور خورشید قرار گرفته و می‌توانند در شرایط ایده‌آل طبق خواص فیزیولوژیکال رشد نمایند. یقیناً استفاده از گلخانه‌ها این امکان را برای کشاورزان ایجاد می‌کند که برای محصول خود شرایطی که برای رشد سریع تر و امن تر لازم است را فراهم کنند و از شرایطی که به محصول آسیب می رساند مانند دما‌های بسیار زیاد یا کم و شرایط بیرونی مخرب جلوگیری ‌کنند.

 

 

 

  • تونل‌ها:

تونل‌ها هم  به جز مواردی مانند پیچیدگی و ارتفاع، خصوصیات مشابه به گلخانه ها را دارند. محصولات زراعی که در تونل‌ها کشت می‌شوند عبارتند از مارچوبه، هندوانه و غیره.

 

 

  • پوشاندن خاک با کاور پلاستیکی (مالچ کردن):

مالچ کردن یا پوشاندن خاک با یک لایه پلاستیک باعث حفظ رطوبت خاک از طریق کاهش تبخیر آن می‌شود. این موضوع همچنین شرایط دمایی  مناسب را برای ریشه گیاه مهیا می سازد، از تماس گیاه با زمین جلوگیری می کند  و با جلوگیری از رشد گیاهان هرز مانع ایجاد  رقابت بر سر منابع آبی و املاح، می شود.

 

 

  • منابع ذخیره پلاستیکی و سیستم آبیاری:

​ ادغام منابع ذخیره پلاستیکی با سیستم آبیاری پلاستیکی کمک شایانی به مدیریت سیستم آبیاری می کند. آب را می‌توان در سدهایی که با مواد پلاستیکی پوشانده شده، ذخیره  کرد (تا از نشتی آن جلوگیری شود)، سپس به وسیله لوله های پلاستیکی توزیع کرد و در نهایت  آبیاری را از طریق روش های آبیاری قطره ای و سیستم های چرخشی آب ، انجام داد.

 

 

 

 

  • سیلوها:

این کاربرد، که برای انبار کردن دانه‌ها و کاه در طول زمستان به کار می رود، اثباتی دیگر بر ارزشمند بودن پلاستیک ها است. نوارهای پلاستیکی استفاده شده در سیلوهای ذخیره، بسیار مقاوم هستند و این امکان را فراهم می‌آورد تا محتوای سیلوها را بتوان تا سال‌ها ذخیره کرد.

 

 

مصارف دیگر پلاستیک:

از مصارف دیگر پلاستیک ها می‌توان به جعبه‌ها و سبدهای جمع آوری محصول، حمل و نقل و نگهداری، قطعات سیستم آبیاری مانند بست‌ها و مخروط‌های اسپری، چسب هایی که در گلخانه برای نگه داشتن گیاهان استفاده می‌شود، تورهایی که برای ایجاد سایه و کاهش اثرات تگرگ در داخل گلخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد، اشاره کرد.

 

 

 

منبع : گوگل سرچ

 

نوشته های اخیر

دسته بندی ها