چسب یکی از محصولاتی است که بهصورت روزانه مورداستفاده قرار میگیرد. برخی از چسبها برای کارها و فعالیتهای عادی طراحی و تولید میشوند. این درحالی است که، برخی از چسبها بهصورت تخصصی و برای فعالیتهای خاص تولید شدهاند چسب گرانول یکی از محبوبترین و رایجترین انواع چسبها است. این محصول به دو شکل جامد و مایع در دسترس مصرفکنندگان قرار میگیرد؛ اما، شکل جامد این چسب طرفداران بیشتری دارد. امکان استفاده از آن در محیطها و شرایط مختلف وجود دارد.
چسب گرانول چیست؟
چسب گرانول یکی از چسبهای کاربردی است که به حالت جامد تولید میشود. شکل ظاهری آن، شبیه به گلولههای بسیاری کوچک است. این گلولهها در دستهبندیهای مشخص و با تعداد یکسان به بازار عرضه میشوند. این گلولههای چسبی در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد ذوب میشوند. نقطه عطف این چسبها بهطور دقیق در همین مرحله است. زیرا این گلولهها پس از ذوب شدن سطوح موردنظر را به یکدیگر میچسبانند.
هنگامی که این چسبها ذوب میشوند، فرایند سفت شدن آنها آغاز میشود. چسبندگی این چسبها بسیار بالا است؛ بهطوری که، از این محصول در بسیاری از صنایع بهصورت گسترده استفاده میشود.
انواع چسب گرانول
تاکنون چسبهای متنوعی طراحی و تولید شدند. هر کدام از آنها دارای کاربردهای مشخصی هستند؛ اما، نکتهای درباره آنها وجود دارد؛ این نکته، محدوده استفاده از آنها است. برخی از چسبها بهگونهای تولید میشوند که فقط برای چسباندن در سطوحی خاص کاربرد دارند. درحالی که، امکان استفاده از چسب گرانول برای تمامی سطوح وجود دارد.
پس از تولید و عرضه این چسب به بازار، توجه بسیاری از افراد به خاصیت چسبندگی بالای آن جلب شد. بنابراین، تقاضا برای تولید آن تا حد زیادی افزایش یافت. تولیدکنندگان با مشاهده استقبال بینظیر مصرفکنندگان، برای تولید انواع مختلف این چسب اقدام کردند. برای تولید انواع چسبهای گرانول، بهصورت اصولی و تخصصی کاربرد هرکدام از آنها بررسی میشد.
چسب گرانول پی وی سی
درحالتکلی، طیف گستردهای از انواع پلیمرها وجود دارد. پیویسی نیز یکی از انواع این پلیمرها بهشمار میرود. چسب پیویسی دارای ویژگیها و قابلیتهای منحصربهفردی است. ازاینرو، به گزینهای پرطرفدار و محبوب تبدیل شده است. از ویژگیهای آن میتوان به قدرت چسبندگی بسیار بالا اشاره کرد؛ علاوه بر این قدرت کشسانی بالا و کارایی آنها بسیار آسان است.
یکیدیگر از ویژگیهای چسب گرانول، جلوگیری از آتشسوزی است. این چسبها از ترکیباتی ضداشتعال تولید شدهاند. بسیاری از افراد معتقد هستند که استفاده از این چسبها میتواند به سلامت انسانها و محیط زیست آسیب برساند. این درحالی است که، این محصولات هیچ آسیبی به محیطزیست وارد نمیکنند.
امکان ذوب کردن آنها پس از خشک شدن وجود دارد. در برخی از مواقع، ممکن است که محل اشتباهی را چسب زده باشید. با حرارت دادن به آنها میتوانید چسبندگی را از بین ببرید.
چسب گرانول پی وی سی نرم
چسب پیویسی گرانولی، خود از انواع گوناگونی برخوردار است. یکی از انواع آن، چسب پیویسی نرم نام دارد. نام این چسب از شکل ظاهری و ویژگیهای آن انتخاب شده است. این محصول میتواند سطوح مختلف را به خوبی به یکدیگر بچسباند.
از چسب پیویسی نرم برای صنایع کوچکتر استفاده میشود. زیرا مقاومت آن در برابر نوع دیگر این محصول کمتر است.
چسب گرانول پی وی سی سخت
چسب گرانول پی وی سی سخت، نوع دیگر چسبهای پیویسی است. این محصول دارای مقاومت بالایی است که میتواند نیروی بسیاری را تحمل کند. هنگامی که، نیاز است تا سطوح با بیشترین مقاومت کشسانی به یکدیگر بچسبد، از این محصول بهره گرفته میشود.
چسب گرانول پلی اورتان
چسب پلی اورتان از دیگر انواع چسبهای گرانولی محسوب میشود که دارای ساختاری فوقالعاده است. این چسب از قدیمیترین چسبهای حرارتی شناختهشده در جهان است. این نمونهها دارای پایداری عالی هستند؛ بنابراین، برای کاربردهایی که نیازمند آببندی هستند، گزینهای مناسب به شمار میروند.
تک جزئی
چسبهای پلی اورتان دارای انواع مختلفی هستند که برای کاربردهای گوناگون استفاده میشوند. چسبهای تک جزئی از این چسبها هستند.
دو جزئی
یکیدیگر از انواع این محصولات، چسبهای دو جزئی هستند. اغلب از این محصول برای شرایطی بهره میگیرند، که سطوح سخت هستند. این چسب برای چسباندن سطوح سخت به یکدیگر، گزینهای مناسب است.
روش استفاده از چسب گرانول
در حال حاضر، بسیاری از شرکتهای جهان در زمینه تولید چسب فعالیت میکنند. بسیاری از آنها به نحوه کاربری محصولات توجهی ندارند. بهطوری که، بخش عظیمی از فعالیتهای خود را بر روی قدرت چسبندگی قرار دادهاند. این امر تنها بخشی از رضایت مشتریان را جلب میکند.
چسب گرانول بهگونهای طراحی شده است که بهراحتی قابلاستفاده باشد. یکی از دلایلی که موجب شد بسیاری از افراد برای تهیه این محصول اقدام کنند، کاربری آسان آن است. نکته قابلتوجه این است که در این چسب، کاربری آسان در کنار چسبندگی بالا موردتوجه قرار گرفته است.
استفاده از این چسب بسیار آسان است؛ اما بسته به کاربرد آن، تفاوت دارد. به عنوان مثال، از این محصول در دستگاههایی که لبهچسبان نام دارند، بهره میگیرند. توانایی چسباندن لبههای سطوح پلاستیکی، پیویسی و چوبی را به یکدیگر دارد. برای اینکه بتوانید لبهها را به خوبی به یکدیگر بچسبانید، فقط کافی است تا الگوی استفاده را مطالعه کنید. سپس تمام نکات را بهطور دقیق رعایت کنید.
مزیت های استفاده از چسب گرانول
نکته قابلتوجه این است که، اجرای چسب گرانول دارای مزیتهای بیشماری است. شما میتوانید با بهرهمندی از این محصول، از مزایای این چسب برخوردار شوید.
- تسریع روند کار: مهمترین مزیت استفاده از این چسب، افزایش سرعت روند کار است. شما میتوانید بهصورت دقیق، در محل موردنظر خود خاصیت چسبندگی را ایجاد کنید.
- مقاومت بالا: چسبهای گرانولی با ویژگی مقاومت بالا تولید میشوند. سایش، ضربه و عوامل محیطی نمیتوانند در ساختار این چسب نفوذ کنند. از عوامل محیطی میتوان به باد، باران یا حرارت اشاره کرد.
- سهولت در استفاده: امکان استفاده از این چسب برای تمامی افراد وجود دارد. نیازی به داشتن اطلاعات تخصصی برای اجرای این چسب نخواهید داشت؛ چرا که، فقط کافی است تا صفحه راهنمای استفاده از این چسب را مطالعه کنید.
- عدم انتشار بوی نامطلوب: بسیاری از چسبها به دلیل ساختاری که دارند، بوی نامطلوبی را منتشر میکنند. این موضوع درمورد چسب گرانول صدق نمیکند. بوی این محصول بسیار کم است؛ بهطوری که، حتی متوجه آن نخواهید شد.
- وزن سبک: وزن سبک این محصول، از دیگر مزیتهای آن محسوب میشود. این امر از ایجاد سنگینی بیشازحد بر روی سطوح مختلف جلوگیری میکند.
- غیرقابلاشتعال: امکان قرار دادن آن در برابر آتش و حرارت بسیار بالا وجود دارد. نیازی نیست تا از آتش گرفتن آن نگران باشید؛ زیرا این چسب، مادهای غیرقابلاشتعال است.
- قابلیت بازیافت: پس از اینکه این چسب کاربردی نداشت، امکان بازیافت آن وجود دارد. این مزیت میتواند از آسیب رسیدن به محیطزیست نیز پیشگیری کند.
بیشتر بخوانید: درمورد نرم کننده گرانول چه می دانید؟
کاربرد های چسب گرانول
بهرهمندی از چسب گرانول در بسیاری از صنایع مختلف، رایج شده است. بسیاری از این صنایع با درنظر گرفتن ویژگیها، قابلیتها و مزیتهای این محصول، آن را بهترین گزینه یافتهاند. از صنایعی که از این چسب استفاده میکنند، میتوان موارد زیر را نام برد:
- تولید محصولات بهداشتی و آرایشی
- ایجاد پوشش برای لبه MDF
- ایجاد پوشش برای لبه تخته مبلمان
- صنعت الکترونیک
- صنعت PVC
- صنعت خودروسازی
- صنایع تولید کاغذ، کارتن و بستهبندی محصولات
- چسباندن بلوکهای جدا ازهم و غیربافته
نکات مهم در استفاده از چسب گرانول
چسب گرانول، مادهای بیخطر و مناسب برای چسباندن سطوح است؛ بااینوجود، نیاز است تا در هنگام استفاده از آن، نکات مهمی را رعایت کنید.
- اولین نکته، رعایت موارد ایمنی است. زیرا برای اجرای آن، به حرارت برای ذوب کردن چسبها نیاز خواهید داشت.
- دومین نکته، بررسی محل موردنظر برای چسبکاری است؛ توصیه میشود ابتدا سطوح موردنظر را بررسی کرده و شرایط مناسب را ایجاد کنید.
- نکته بعدی، مربوط به نحوه چسبکاری است. شما باید چسبکاری را بهصورت دقیق و بدون ایجاد لکههای چسب اضافی انجام دهید.
بهترین برند چسب گرانول چیست؟
امروزه، شرکتها و برندهای متعددی در زمینه تولید چسب گرانول فعالیت میکنند. هرکدام از آنها از مواد اولیه متفاوتی برای تولید محصولات خود استفاده میکنند. این موضوع، بهطور مستقیم بر روی کیفیت محصولات تاثیر میگذارد.
برند تولیدکننده نقش پررنگی را در کیفیت و کارایی چسبها ایفا میکند. همچنین، میتواند در قیمت نهایی آنها موثر باشد.
حلال چسب گرانول چیست؟
شناخت حلال این چسبها میتواند نکتهای مهم باشد. زیرا در برخی از مواقع، پاک کردن آنها الزامی خواهد بود. حلال اصلی برای این نوع چسبها، نفت است. شما میتوانید با استفاده از نفت، این چسب را بهراحتی از سطح موردنظر پاک کنید. یکیدیگر از روشهای پاک کردن چسب گرانول، کاردک است. برای این کار، باید چسبها حرارت دیده باشند. هنگامی که، چسبها داغ شده و نرم هستند، آنها را بهوسیله کاردک تمیز کنید.
جمع بندی
چسب گرانول از چسبهای فوقالعاده و شناختهشده در بازار است. از این محصول در بسیاری از صنایع استفاده میشود. این چسبها به شکل گلولههایی در ابعاد بسیار کوچک تولید میشوند. این گلولهها را در محل موردنظر قرار داده و آنها را حرارت میدهیم. با این کار، زمینه چسبیدن سطوح ایجاد میشود. پس از اینکه این گلولهها گرم شدند، شروع به خشک شدن میکنند. پس از خشک شدن آنها، شاهد خاصیت چسبندگی بسیار بالای آنها خواهیم بود. اگر قصد دارید چند سطح مختلف را با بیشترین مقاومت به یکدیگر بچسبانید، این چسب بهترین انتخاب خواهد بود. حتی امکان استفاده از آن برای چسباندن تجهیزات سنگین وجود دارد.
منبع : گوگل سرچ